Mouettes Jong
 

 

Spring

   
Bonje!
pijl
 
   
   
     
 
 

Bonje! - fysiek theater

Is het niet veel leuker een hoge blokkentoren om te gooien, dan hem keurig op te stapelen?

Paulettes buurjongen is erg onhandig. Alles waar hij maar bij in de buurt komt gaat kapot.... Verliefd als hij is op het mooie buurmeisje, droomt hij ervan zijn gevoelens te openbaren. Maar zijn verlegenheid maakt hem onbeholpen en dus aardig gevaarlijk.
Het drama vangt aan als de buurjongen stiekem Paulettes huis binnenkomt. Het lukt hem natuurlijk niet zijn liefde te verklaren zonder al zijn onhandigheden te verbergen. Hetgeen gepaard zal gaan met enkele grote verrassingen.
Tussen blijdschap en verdriet, onmin en hartstocht, vinden we ze na jaren terug: de ontwikkeling van twee bonte personages.

De situaties in Bonje! zijn geïnspireerd op slapsticks als van Charlie Chaplin, in een opeenstapeling van stunteligheden die fataal blijken voor het gehele decor! Al met al is alles wat we doen in het leven niet zonder consequenties. En als we dan alles vernielen, komt er ook een tijd dat we weer moeten opbouwen - zowel de blokkentoren als een onenigheid onderling - om het vervolgens te leren heel te houden... Zo zijn we niet het hele leven bezig met puinruimen.
In Bonje! wordt geen genre geschuwd: dans, mime en fysiek theater weten moeiteloos elkaars gebieden te overlappen in een hilarisch schouwspel.

Bonje! is de eerste voorstelling van het drieluik Badaboum.

Bonje! is:
Angel Liegent - Regie, concept, geluid
Bas Dorlandt - Decor, spel en dans
Paula Duarte of
Jade Collet - Spel en dans
Marco Chardon - Licht
Delphine Royer - Fotografie

 
   
     
   
Bonje!   Bonje!  
         
  Bonje!   Bonje!  
         
  Bonje!   Bonje!  
         
  Bonje!   Bonje!  
         

 

 

My Great Web page