Mouettes Jong
 

 

Spring

   
pijl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
     
 
 

Spring - fysiek theater

Een beetje groter groeien in een heel spannend avontuur

De jonge Paulette, een verwend en wispelturig meisje,
weet nog niet veel van het leven. Op een avond alleen op haar
kamer wordt ze razend, omdat ze te jong is om de wijde wereld in te trekken.
Als buiten de oorlog uitbreekt, besluit ze - niet bewust van de gevaren - van huis weg te lopen, wanneer plotseling... een jongen die op zoek is naar een schat, haar eigen kamer voor een schuilplaats aanziet.

Vanaf hun ontmoeting beleven ze een groots avontuur door op zoek te gaan naar de schat. Al dekking zoekend voor de vallende bommen leren ze tijdens deze nacht veel van het echte leven door zij aan zij de tegenspoed aan te gaan. Een eerste stap richting het grotemensenleven lijkt gezet.

Spring is een fysieke theatervoorstelling vol suspense en jolijt voor de hele familie. Het is een waar verhaal tussen droom en werkelijkheid; een hommage aan kinderen die de gevaren van de oorlog hebben gekend, zonder dat ze werkelijk hun kinderziel hebben verloren.

Spring is de derde voorstelling uit het drieluik Badaboum, waarin twee mensen telkens in een andere fase van hun leven gevolgd worden.

Concept, regie: Angel Liegent
Productie, spel, dans, decor: Bas Dorlandt
Spel, dans: Jade Collet
Licht: Marco Chardon
Fotografie: Delphine Royer

We hebben afgelopen zomer op het prestigieuze Festival d'Avignon gestaan. Bijna 3 weken stonden we elke dag met de voorstelling Spring in het Théâtre de la Condition des Soies.

Lees hier de recensie uit de Volkskrant van 29 juni jl.

 
   
     
   
   
         
     
         
     
         
     
         
 

My Great Web page