Mouettes Jong
 

 

Vuilnisventjes
    pijl
 
 

Spring

 
 
 
 
 
 
   
   
     
 
 

Vuilnisventjes - danstheater NIEUW

want alleen is maar alleen

Een nukkig mannetje dat alleen op een vuilnisbelt woont, houdt niet van andere mensen. Hij kijkt wel elke morgen uit naar de nieuwe lading te storten afval. De mensen dumpen er hun herinneringen. Elk bakje, zakje of fles herbergt voor hem een nieuw verhaal om bij weg te dromen en zijn verlangens de vrije loop te laten.
Tot zijn grote ongenoegen komt er nog een vuilnisventje aan. Hij struint wat rond en is geenszins van plan te vertrekken, want hij houdt wèl van andere mensen en klampt zich aan hem vast. Net wanneer de nukkige inziet dat samen dromen bouwen leuker is dan alleen, is de voorbijganger plotseling verdwenen. Zullen ze ooit nog samen komen?

Vuilnisventjes is een beeldende dansvoorstelling waarin met veel gevonden attributen, toeters en bellen elke keer weer een nieuwe wereld geschapen wordt. De vindingrijkheid is groot om van weinig iets heel moois te maken.
In een decor waarin werkelijk elk onderdeel gerecycled is of op straat gevonden, laveren de twee dansers tussen virtuoze dansduetten en poëtische theatrale situaties. De lijfelijke vertellingen van deze ventjes zijn afwisselend ontroerend en grappig.
Vuilnisventjes gaat over de hunkering naar vriendschap en eenzaamheid. Maar ook over de overwinning op hebberigheid en met weinig tevreden kunnen zijn.

Bas Dorlandt - concept, dans, choreografie
Fajo Jansen - dans, choreografie
Angel Liegent - regie
Marco Chardon - licht
Fotografie - Mike van Riel

Bekijk hier de trailer:

 

 
   
     
   
   
         
     
         
     
         
     
         
 

My Great Web page