Mouettes Jong
 

 

Spring

   
Workshops
pijl
 
   
   
     
 
 

Workshop fysiek theater
zonder gesproken woord

Speciaal volgens de werkwijze hoe wij voorstellingen maken hebben we een workshop ontwikkeld die voor de gehele basisschool geschikt is.
Het is een workshop fysiek theater. In de workshop leren de leerlingen hoe ze op verschillende manieren uiting kunnen geven aan diverse emoties en andere spelingangen door middel van hun lijf en gelaat.
Het is ons door veel ervaring opgevallen dat kinderen vooral verbaal ontwikkeld zijn, maar als men ze vraagt met hun lichaam te werken, dan schieten ze hierin vaak nog tekort.
In de workshop die wij aanbieden gaan we eerst het lichaam opwarmen om het zo klaar te stomen voor het werk. Daarna gaan we verschillende emoties uitdrukking geven aan het gelaat in lijf. Hier oefenen we veel in en wisselen de emoties vervolgens snel af door de kinderen te trainen snel de juiste uitdrukking en houding aan te nemen. Als dit er goed in zit, maken we met de kinderen allerlei spelsituaties waarbij de fysiek en de mime centraal staat. De kinderen zetten elkaar fysiek in situaties neer, waarna de overige leerlingen gaan raden in welke situatie de spelers beland zijn. Ook gaan ze werken met denkbeeldige voorwerpen die ze zelf verzinnen en getweeën uit een zware denkbeeldige kist tevoorschijn halen. Een andere oefening is om elkaars loopje over te nemen, welke ze gaan uitvergroten tot een overdreven groot loopje, waaruit een personage wordt geboren.
Dit is slechts een kleine greep uit de oefenen die wij in deze fysieke mimeworkshop zullen doen met ze.
U zult zien dat er verrassende dingen gaan ontstaan wanneer er zonder tekst gewerkt gaat worden. De leerlingen van wie u het minste verwacht, zullen het beste mee gaan doen.

Voor elke leeftijdsgroep passen wij de workshop aan, zodanig dat elke groep optimaal kan profiteren van onze opdrachten.

De workshop wordt gegeven door Bas Dorlandt, gediplomeerd danser en acteur die in de loop der jaar zich heeft gespecialiseerd in het fysieke acteren; het genre dat zich op de scheidslijnen van dans en drama bevindt.

Deze workshop is los van onze voorstellingen te boeken, maar kan natuurlijk ook geboekt worden in combinatie met een van onze voorstellingen.

Er is altijd overleg met ons mogelijk ten aanzien van de vorm en de inhoud!

 
   
     
   

 

 

My Great Web page